Лозівські школярі показали, як можна розповідати вірші Шевченка +vd

1 березня у лозівській школі №1 відбувся другий міський конкурс читців «Тарасовими шляхами».

27 міських учнів різного віку демонстрували на сцені, як можна розповідати вірші Великого Кобзаря. Молодь не тільки виразно читала напам’ять твори Тараса Шевченка, а й вживалася у образи його героїв.

Перш ніж розпочати конкурс, учні згадали Великого Кобзаря, вшанували його пам’ять та піднесли до його портрету хліб з сіллю.

Методист відділу освіти Антоніна Москаль говорить, що фестиваль не дає молоді забути про генія української культури Тараса Шевченка.

Учасників конкурсу поділили на 3 вікові категорії. У кожній журі визначало кращого читця. Конкурсантів оцінювали за дикцією, сценічністю, виконавською майстерністю та яскравою індивідуальністю.

Серед молодших вразив журі пятикласник Даніїл Просяник з 1 школи. У другій віковій категорії призеркою стала дев’ятикласниця Анастасія Колісник з 12 школи.

Сподобалася і журі, і глядачам своїм неординарним, емоційним виступом одинадцятикласниця Дарія Слюсар з гімназії. Вона і отримала перше місце у своїй віковій категорії.

Тепер у планах представників відділу освіти переможців конкурсу направити до столиці. У Києві лозівські читці зможуть продемонстрували свою виконавську майстерність вже на всеукраїнському мовному фестивалі.

 

Ірина Лєушканова

 

 

{flv}02_03_2012_konkyrs{/flv}