ЛКМЗ стартував на повну потужність +vd


Лозівський ковальсько-механічний завод після зими з 12 березня розпочав роботу на повну потужність.

З новим стартом заводчан поздоровив голова ради директорів УПЕК Антолій Гіршфельд. За його словами, у 2011 році  ЛКМЗ за всю історію існування у складі УПЕК випустив найбільшу кількість товарної продукції – на  558 мільйонів гривень. Хоча плани були значно більшими.

 

У минулому році майже вся продукція ЛКМЗ виросла у обсягах виробництва. Але, як говорить Анатолій Гіршфельд, на деяких позиціях зростання було не таким, як хотілося б. Незначно збільшилося виготовлення тракторокомплектів для ХТЗ. Їх було зроблено 1024. Лише на 50% зросло виготовлення штамповки. Її зробили 16 тисяч тонн. А ось мостів ОДМ  було зроблено на 175% більше від запланованого – 1650 штук.

Найбільш перспективною продукцією ЛКМЗ була і залишається сільгосптехніка. У 2011 році в порівняні з 2010-м її випуск збільшився на 400%. Але є деякі питання з якістю. У цьому році ЛКМЗ запланував довести свою техніку до досконалості, тому плани дещо скромні – випустити сільгостехніки лише на 50 мільйонів гривень. Взагалі ж підприємство робить на неї великі ставки.

Очікується що основними джерелами прибутку у цьому році буде кілька напрямків: корпуси БТРів, нова високодохідна продукція – поглинаючий апарат, а також тракторокомплекти для ХТЗ. За словами Анатолія Гіршфельда, Харківський тракторний повинен потрапити у лізінгову програму Росії, а це автоматично завантажить роботою і лозівське підприємство.

Прибуток планують направити на технічне переоснащення виробництва, що дасть змогу знизити собівартість продукції, а  відтак підвищити її конкурентоспроможність. Заплановано і збільшення заробітної плати заводчанам. За прогнозами, у середньому вона складатиме більше 2800 гривень.

Інна Воробйова

 

 

{flv}13_03_2012_LKMZ{/flv}