Лозівська філія автодорожнього технікуму проходить акредитацію +vd

14-16 березня у технікумі працювали експерти з 6 регіонів. Вони перевіряли, як навчають у закладі, і умови для цього.

 

Лозівська філія автодорожнього технікуму проходить акредитацію, яка дозволить їй далі працювати. Вона проводиться кожні 5 років.

З 14 по 16 березня у навчальному закладі працювали 3 акредитаційні комісії. Приїхали представники вузів з 6 регіонів: Києва, Вінниці, Одеси, Луганська, Херсона і Тернополя. Вони перевіряли знання студентів, матеріально-технічну базу та кваліфікацію педагогів.

Одна з комісій встановлювала, чи відповідає вимогам Міністерства освіти викладання професії «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях». Експерти говорять, що враження від побаченого тільки позитивні, зауважень немає. За словами члена акредитаційної комісії Андрія Сороченка, студенти технікуму показали, що вони спеціалісти високого рівня, тому їх без проблем можуть взяти на роботу навіть київські підприємства.

Друга комісія оцінювала спеціальність «Обслуговування і ремонт автомобілів та двигунів». Результати непогані, проте були і зауваження. Особливу увагу голова комісії Юрій Савін порекомендував приділити придбанню сучасної техніки та іномарок.

У членів комісії, які перевіряли спеціальність «Експлуатація і ремонт вантажопідіймальних машин та обладнання», серйозних зауважень не було. Експерта Владислава Підлісного взагалі вразили сам технікум і атмосфера, що панує у закладі.

Письмові висновки комісій далі розглядатимуть у Міністерстві освіти. Там і прийматимуть рішення щодо подальшої роботи Лозівської філії ХАДТ.

Чи отримає технікум акредитацію, стане відомо приблизно у квітні.

Ірина Лєушканова

{youtube}ARVk6yyCu2c{/youtube}