Для повернення мотокросу у Лозовій колишньої слави потрібні мотоцикли +vd

Серед тих, хто захопився мотокросом, є й 6-річна дівчинка. Щоб початківці мали спортивне майбутнє, потрібні мотоцикли.

 

6-річна Єлизавета Гамелюк – наймолодший майбутній мотокросер у Лозовій. Вона готується до свого першого тренування. Спочатку Ліза проходить інструктаж. Тренер розповідає їй на вушко всі нюанси їзди.

Шолом на голову, ще пара хвилин простого сидіння на мотоциклі, аби звикнути, – і Ліза готова їхати. Перші спроби для дівчинки не обійшлися без синців. “Трохи страшно, але сподобалося і, не зважаючи на падіння, все одно буду кататися”, – говорить Ліза.

Мотокросери – це люди які їздять на мотоциклах по ґрунтовим трасам з перепонами. Залучити Лізу до цього виду спорту надумав дідусь дівчинки, який сам займався ним. Батьки Лізи цю ідею підтримали, хоча і страшно за неї, розповідає бабуся Галина Крохмаль.

Одночасно з Лізою вчиться їздити на мотоциклі 16-річний Сергій Яцемирський. Для нього це також вперше. Хлопець, як і дівчинка, рішуче налаштований і не боїться синців. Перші спроби для нього виявилися вдалішими.

Бажаючих займатися мотокросом у Лозовій багато. Тренувати можна хоч дівчат, хоч хлопців різного віку, запевняє ініціатор відродження цього спорту Олександр Краснорудський. Головна проблема: немає мотоциклів. У клубу є один. Однак цього замало, і він лише для підлітків. Молодь старшого віку не зможе на ньому їздити.

Дефіцит мотоциклів гальмує розвиток мотокросу і не дає лозівчанам розкрити свій можливий талант. Купити залізного коня, як це зробили батьки Лізи, не всі можуть. Таке задоволення недешеве. Тому лозівські мотокросери сподіваються на те, що знайдуться спонсори, які допоможуть повернути цьому спорту у Лозовій колишню славу.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}-MBnaTqpq6s{/youtube}