У лозівських парках розвішували шпаківні +vd

19 квітня у парки Лозової почали приманювати птахів. Школярі разом з вчителями вішали для них шпаківні.

19 квітня у парки Лозової почали приманювати птахів. Школярі разом з вчителями вішали для них шпаківні, а вихованці дитсадків співали пісні та запускали в небо кульки. Все це проходило в межах акції “За чисте довкілля”.

 

Вішати шпаківню виявилося не так вже й просто. Тут треба дотриматись багатьох правил, інакше штучні дупла можуть залишитись пустими і навіть нашкодити птахам.

Начальник відділу освіти Лозівської міськради Олег Інденко говорить: найголовніше, щоб шпаківня була на безпечній висоті для пташок, орієнтовно — 4-10 метрів від землі. Будиночки мають висіти рівно та не шкодити деревині. І бажано, щоб отвір шпаківні був на сонячну сторону.

Зусиллями учнів та педагогів у парках міста мають розвісити 65 шпаківень. Найбільше з них —  40 — залишиться у «Дружбі». Ще 20 – у «Перемозі».

Будиночки для птахів виготовляли лозівські школярі на уроках праці. Учень Лозівської ЗОШ№8 Владислав Романенко каже, що шпаківні виготовляли 3 дні. Спочатку малювали ескізи, потім вже вирізали деталі з дерева.

Знавці природи запевняють, що шпаківні розвішують своєчасно. У птахів розпочався шлюбний період. Вони гніздяться з квітня по червень. Крім шпаків, виводити пташенят у Лозовій можуть горобці, синиці, горихвістки та інші птахи, які живуть у дуплах дерев.

Розвішувати шпаківні у місті планують щороку, аби з кожною весною Лозова ставала все привітнішою для крилатих гостей.

Анна Скрипник

{youtube}hWbWgbEVrg4{/youtube}