Мешканці лозівських будинків, де квартплата буде найвищою, проти її підняття +vd

 

З 1 червня діятиме новий тариф на квартплату. У середньому він зростає у 1,5 рази. Люди не знають, де брати гроші.

Мешканцям будинку №2 по вулиці Карла Маркса доведеться платити за квартплату 2,61 гривень за квадратний метр. Це найвищий тариф серед усіх дев’ятиповерхівок міста. У цьому будинку мешкає багато пенсіонерів. Опитані нами — проти підняття квартплати. Люди отримують маленькі пенсії, тому не знають, який знайти вихід, щоб платити за новим тарифом. Однак тих, у кого є пільги та субсидія, подорожчання не лякає.

У гуртожитку № 2 на 9 мікрорайоні лозівчани бурхливіше реагують на підняття квартплати. Їхній будинок — одна з найдорожчих п’ятиповерхівок за новим тарифом. Тут він становитиме 2,31 гривні за квадратний метр. Мешканці будинку не розуміють за що їм платити квартплату, оскільки під’їзди обідрані, покрівля тече, фундамент обвалюється, а вікна у під’їздах тримаються на дротах. За словами людей, вони бачать тільки, як працює двірник, тому платити за новим тарифом відмовляються.

У свою чергу комунальники запевняють, що з підняттям тарифу виконання послуг покращиться. Також вони радять лозівчанам, яким важко платити, оформляти субсидію.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}hblAVS3wYHM{/youtube}