Обласна влада хоче об’єднати районну і міську медицину на Лозівщині +vd

 

З цього приводу 25 травня до Лозової приїхав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма розкритикував медичну реорганізацію, яку провела міська влада. Нагадаємо, жителів центру перевели на обслуговування у міську поліклініку на мікрорайон.

За словами заступника губернатора, це не покращило медицину, а призвело до її ще більшого розбалансування та незадоволення людей. Тому  він  дав доручення району і місту протягом 10 днів вирішити цю проблему. Вони мають зробити так, щоб люди у центрі та на Авилівці не їздили в поліклініку на мікрорайон і не ходили з однієї лікарні в іншу за довідками.

Ігор Шурма повідомив, що Харківщина вже перейшла на формат єдиного медичного простору. Це буде зроблено і на Лозівщині. Усі поліклініки і лікарні об’єднають. Вони підпорядковуватимуться або тільки місту, або району.  На думку Ігоря Шурми, краще з цим впорається районна лікарня, бо сумнівається, що міські лікарі зможуть виїздити у села.

За словами заступника губернатора, єдина медицина дасть змогу покращити обслуговування сільських і міських людей. Він зазначив, що районні медики повинні бути готові приймати міське населення, а міські –  селян. Також Ігор Шурма переконує, що, попри майбутні зміни, жодного лікаря не звільнять.

Питання створення єдиного медичного простору мають вирішити до кінця 1012 року.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}7I3LVmQNxeg{/youtube}