Лозівчани не дають ховати на кладовищі поряд з їхніми будинками +vd

6 липня мешканці хутора Лісовський  намагалися перешкодити похованню.  Люди вийшли на протест усією вулицею.

Мешканці Лісовського побачили, як на їхньому старому кладовищі риють могилу, і вирішили протидіяти цьому.  Хуторяни вимагали у родичів померлого дозволу на поховання.

 

Приїжджі показали необхідну згоду і запевнили, що навіть заплатили за неї неофіційній доглядальниці за кладовищем.

Лісовчани розуміють людей – у них горе, однак непокояться – хто їх пожаліє. Зараз кладовище від будинків відділяє лише вузька ґрунтівка.

Хуторяни впевнені: через тісне сусідство з могилами померлих у колодязях псується вода.  Її п’є малеча і часто хворіє. У багатьох дітей із хутора діагностували ниркові захворювання.

За словами квартальної Лариси Шевченко, Лісовське кладовище закрили ще у 2006 році. Це нібито підтверджує офіційний лист, підписаний колишнім мером Сергієм Литвиновим. На заміну старому поруч відкрили нове кладовище, однак люди не хочуть там ховати рідних.

Директор комунального підприємства «Комсервіс» Володимир Селезньов говорить, що люди, які приїхали ховати родича, нічого не порушували. Вони зайняли місце, яке забронювали раніше і відмежували його огорожею. Та й взагалі лісовське кладовище ніхто не закривав.

У решті мешканці Лісовського зглянулися на людське горе – похованню не заважали. Однак, аби надалі таких ситуацій не виникало, вони проситимуть місцеву владу встановити на кладовищі огорожу. Вона слугуватиме перепоною для усіх інших бажаючих поховати родичів при дорозі. Володимир Селезньов запевняє, що про огорожу вже давно йшла мова. Її планують придбати за гроші підприємців.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}8faOBnnJsmI{/youtube}