У Лозовій шукають кандидатів у члени ОСББ +vd

Членам майбутніх об’єднань співвласників уже не обіцяють капітальні ремонти, натомість даватимуть кредити.

Альтернативи ОСББ у світі ще не вигадали, говорить перший заступник голови Харківської обласної адміністрації Валентин Дулуб. У Лозовій, на його думку, сприятливий ґрунт для створення об’єднань співвласників. У місті 20 багатоповерхівок, у яких стовідсотково приватизовані квартири. За словами міського голови Сергія Степанова, це перші кандидати для організації ОСББ.

 

Однак лідерами є мешканці так званого  військового містечка по вулиці Південній. Тут можна створити навіть об’єднання об’єднань співвласників.

Мешканці вулиці формально вже давно стали членами ОСББ. Їхні будинки належать військовим, які ними не займаються. Люди не платять квартплату, бо не мають стосунків з ЖЕКами. Вони самі купують матеріали та наймають ремонтників.

Але зареєструвати офіційно своє будинкове самоврядування люди не хочуть. Чекають на капітальний ремонт.

Зробити його ніби погоджується власник будинків – військова частина, говорить головний комунальник міста Сергій Костюк.

А ось іншим ОСББ навряд чи зможуть допомогти, пояснив перший заступник голови Харківської обласної адміністрації Валентин Дулуб. У держави не вистачить грошей на усіх бажаючим створити об’єднання. Людям запропонують брати кредити під 3 проценти річних, при цьому на перші 12 місяців обіцяють відсотковий кредит.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}Nic80ooUYrM{/youtube}