Механоскладальне виробництво ЛКМЗ поступово переходитиме на нову продукцію +vd

Механоскладальне виробництво ЛКМЗ втрачає покупців своїх мостів через через закордонних  конкурентів.

 

 

Механоскладальне виробництво ЛКМЗ втрачає покупців своїх мостів через через закордонних  конкурентів. Зокрема китайці зайшли на конвеєр ХТЗ. І хоча китайські мости програють лозівським у якості, вони дешевші на 35 %. Тож ХТЗ не поспішає укладати договори з лозівчанами. Знизити собівартість мостів ЛКМЗ, за словами голови ради директорів УПЕК Анатолія Гіршфельда, може щонайбільше на 10-12%, але аж ніяк не на 35. Тому конкуренції з  китайцями не витримує.

Не краща ситуація і з мостами ОДМ, які йдуть на білоруські навантажувачі. Тут суперничати доводиться вже з Європою. І тому ЛКМЗ програє вже не тільки в ціні, але й в якості. Вихід з цієї складної ситуації Анатолій Гіршфельд бачить в переорієнтації механоскладального виробництва. Мосту, який виготовляють на ЛКМЗ, вже 40 років. Він морально застарів. Тож від нього потрібно відмовитись.

Замінити мости в механоскладальному виробництві повинна гідрооб’ємна передача. Це складний вузол, майже 40 % від трактора. ЛКМЗ планує у цьому році скласти перший її зразок. Деякий час піде на випробовування та удосконалення передачі. В серійне виробництво, за переконанням Анатолія Гіршфельда, вузол повинен піти у через рік. Тож колективам кількох цехів сьогодні  доведеться пережити перехідний період.

Інна Воробйова

 

{youtube}lJmpUOuN3Qs{/youtube}