На Лозівщині школярів вчитимуть енергозбереженню +vd

Учням пояснюватимуть, як економити світло та тепло. Навчання дітей буде експериментальним.

 

 

Районні освітяни щорічно витрачають на енергоносії більше 6,5 мільйонів гривень. Сума могла б бути меншою, коли б дітей навчили вимикати за собою світло та зачиняти двері, переконаний начальник районного відділу освіти Олександр Терехов. Це допоможе зробити спеціальний факультатив. У педагогів вже є методичні розробки та схвальні відгуки на них.

Молодшим, середнім та старшим класам предмет читатимуть по-різному, тому він матиме різні назви. З 1 вересня факультатив започаткують у 5-ти школах району. З 1 по 10 клас дисципліну з енергозбереження читатимуть лише у Смирнівському НВК. А у Краснопавлівському дитсадку навіть малюкам розказуватимуть про енергоекономію. Факультативи викладатимуть вчителі природничих наук. З підручниками їм допомогла міжнародна організація.

Педагоги також використовуватимуть на уроках фото і відео матеріали, та проводитимуть екскурсії. Так учні 4-х освітніх закладів району вже скоро можуть дізнатися про енергозберігаючі технології на прикладі своїх нових шкільних котелень. В Орільському ліцеї та садочку, Катеринівській і Єлизаветівській школах вони запрацюють з початку навчального року.

Анна Скрипник

 

{youtube}JuvvTQqWV6k{/youtube}