Лозівські ліфти зроблять безпечнішими

Ліфти підключать до єдиної диспетчерської  системи  та продіагностують.

У міських багатоповерхівках  196 ліфтів, 5 з яких не працюють.  Для того, щоб визначити якими можна користуватися, а якими ні, цьогоріч спеціалісти проведуть діагностику 65 з них. Про це розповів начальник управління ЖКГ міськради Олександр Залізінський.

«Виділяються кошти на діагностику експертну. Без неї практично не може бути в експлуатації цей механізм, ліфт підйомний. І в разі непроведення, він повинен бути зупинений. Раз в 2 роки вона проводиться. Є графіки, вони введені в різні часи, тобто, підходе який-то термін, або час їхньої перевірки – вона здійснюється»,– Олександр Залізінський начальник управління ЖКГ Лозівської міської ради.

Окрім діагностики,  міські  ліфти  диспетчеризують  – обладнають спеціальною системою, яка повідомлятиме про поломки.

«Те, що ми назвали диспетчеризацією це відкриття-закриття дверей, управління з аварійної служби цими ліфтами, отримання аварійного сигналу про несправність ліфта, або якщо він десь застряг, а також будуть встановлені певні датчики, які, ми надіємось, що унеможливлять розкрадання тих машинних механізмів, які можна буде реалізувати десь там на утільсирьї», – Олександр Залізінський начальник управління ЖКГ Лозівської міської ради.

Гроші на діагностику та модернізацію ліфтів надійшли з державного бюджету, розповів Олександр Залізінський.

«На сьогоднішній момент виділено кошти 8 мільйонів 155 тисяч гривень, це вони підуть на диспетчеризацію. Заплановано зробити 151 ліфт. І 690 тисяч це накопичувально з тими коштами, які не використали в минулому році, буде проведена експертна діагностика»,– Олександр Залізінський начальник управління ЖКГ Лозівської міської ради.

На даний момент комунальники не беруться прогнозувати, коли у місті запрацює нова система диспетчеризації ліфтів. Зараз оформлюють документи, готують  договори, але місто зацікавлене, якнайшвидше почати втілювати модернізацію, розповів Олександр Залізінський.