Жителі Чернігівського розповіли, про зміни в окрузі після об’єднання

Чернігівський старостинський округ одним з перших приєднався до Лозової.

Після приєднання до Лозової молодшу ланку Чернігівського ліцею забезпечили новими меблями: одномісними та двомісними партами, стільцями, ноутбуком. Тепер працювати на уроках стало цікавіше та зручніше, розповіла вчитель початкових класів Світлана Лобейко.

«Ми меблі весь час переставляємо з місця на місце і це добре для роботи в парі, для робити у групах. І дітям подобається, що у кожного індивідуальна парта, місце і, звичайно, стало краще», – Світлана Лобейко, вчитель початкових класів Чернігівського ліцею.

Обнови отримала не лише початкова ланка, поділився директор Чернігівського ліцею Віктор Бутенко. Завдяки об’єднанню у закладі оновили комп’ютерний клас і запланували будівництво спортивної зали.

«В серпні ми вже отримали меблі для нової української школи, для першого і для другого класу. І вже, буквально, з нового року, ми отримали новий комп’ютерний клас, ми отримали новий холодильник і зараз ми в очікуванні, що буде у нас будівництво спортивного залу. Ще чекаємо ми три класних дошки»,– Віктор Бутенко, директор комунального закладу «Чернігівський ліцей».

Віктор Бутенко розповів, задоволений такою підтримкою, бо навряд змогли б відшукати гроші на обнови та будівництво з сільського бюджету.

«Я думаю важко нам було. Якщо у нас сільський бюджет всього на всього був  мільйон 100, то як би ми з таким бюджетом щось би будували. Як там, ну що там залишалося? 200-300 тисяч. Фактично, на розвиток території грошей не залишалося. Зараз з об’єднанням от сільська рада отримала фінансування мільйон на розвиток території, з них половину направлятиметься на будівництво спортивного залу»,– Віктор Бутенко, директор комунального закладу «Чернігівський ліцей».

Після об’єднання округ забезпечили не лише технікою і меблями для школи, а і допомогли вирішити проблему з питною водою. Свердловину почистили, і вже півроку насоси працюють без поломок, розповіла виконуюча обов’язки старости Чернігівського старостинського округу Тетяна Максюта.

«У нас дуже село було проблематичне у плані питної води. Дуже багато років у нас не ремонтувалася і не чистилася свердловина. Виникала загроза, що село залишиться без води. Я поставила цю проблему перед міським головою Зеленським Сергієм Володимировичем, і ви знаєте, дуже оперативно, в короткий термін, було питання вирішене. Самостійно ми не змогли б вирішити це питання», – Тетяна Максюта, виконуюча обов’язки старости Чернігівського старостинського округу.

Керівник громади розповіла, спочатку люди дещо побоювалися об’єднання, бо думали, що їх позбавлять школи, ФАПу та закриють сільську раду. Але зараз усі почали помічати зміни на краще і сподіваються і на подальшу підтримку їхнього округу.

3 коментарі

  1. Красная Павловка

    Брехня. До вступу в Лозівську ОТГ бюджет Чернігівської сільської ради складав 2 мільйони 900 тисяч гривень. А профіцит бюджету складав 1 мільйон 100 тисяч гривень . А от дефіцит бюджету м. Лозова складав 39 мільйонів. Коли села приеднались до Лозової то дефіцит ОТГ м Лозова зменшився і на сьогодні складає 27 мільйонів. Для того щоб обібрати довірливих селян цю інформацію не було доведено на громадських слуханнях . А от жителі Краснопавлівки і Орільки це знають і тому відмовились від вступу до Лозівської ОТГ.

  2. Да, села Лозовского района обобрали оконательно и бесповоротно. В Миролюбовке перед голосованием был произведен подворовой обход и люди били предупреждены ,что кто проголосует против Зеленского будет уволен с работы.А на громадских слуханнях рабы голосовали под пристальным присмотром панів.

  3. Удивительно, но Лозовская громада оказалась неспроможной с финансовой стороны. Дефицыт бюджета составляет десятки миллионов гривен. При Зеленском воровать в большой громаде стали больше.