Лозівчан попередили про погодинну подачу води

Інформацію про розрахунки містян опублікували на офіційному сайті Лозівської міської ради.

За останній місяць лозівчани недоплатили ДП «Лозоваводосервіс» більше ніж 1 мільйон гривень, рівень проплат –  73,8 %, зазначається на сайті. Наразі склалась критична ситуація – борг населення більше 17 мільйонів гривень.

ДП «Лозоваводосервіс не має можливості розрахуватись за енергоносії та матеріали, потрібні для усунення аварій, виплачувати зарплатню.

ДП «Лозоваводосервіс» не має можливості заплатити за покупну воду, тому постачання води до Лозової буде обмежено.

Щоб уникнути цієї ситуації комунальники вимушені вживати жорсткі  заходи до неплатників та боржників, зазначають у публікації.

У багатоповерхівках працює спецбригада ДП «Лозоваводосервіс» з відключення боржників за допомогою запірного пристрою «CHOP 2008». Пристрій дозволяє обмежити отримання каналізаційних стоків з помешкання боржника без доступу до квартири.

В приватному секторі проводять відключення боржників від системи централізованого водопостачання спецбригадою підприємства.

В першу чергу відключають будинки з низьким рівнем оплати. Послуги відновлюватимуть післ погашення боргу та оплати робіт по відключенню та підключенню. Вартість цих послуг у багатоповерхівках  –1120,00 гривень, у приватному секторі – 1687,00 гривень. З боржників також стягують заборгованість через суд.

Через критичний рівень проплат підприємство вимушене надавати воду погодинно, зазначають на сайті.

В першу чергу почасову подачу води здійснюватимуть за адресами:

вул. Олександра Бричука, буд. 51, буд. 53, буд.53а;

вул. Козацька, буд. 5, буд. 6;

вул. Лозовського, буд.78, буд. 80в ;

вул. Свободи, буд. 38, буд. 12;

вул. Дикого, буд.10, буд. 12а;

вул. Севастопольський Бульвар, буд. 9;

вул. Свято-Миколаївська, буд. 5;

бульвар Шевченка буд. 53, буд. 59;

вул. Скалика буд.12;

вул. Краснодонцев буд.5а;

вул. Гарькавенко буд.2, буд.6;

вул. Станіславського буд. 14;

вул. Михайла Грушевського буд. 2;

м-н.1, буд. 2, буд. 4, буд.12, буд. 21, буд. 25;

м-н.2, буд.5, буд.16а, буд. 31, буд. 38, буд. 67;

м-н.3, буд.4, буд.8, буд.11, буд.37;

м-н.4, буд.13, буд.20, буд.24, буд.41а;

м-н.5,буд.7, буд.18, буд.19, буд.33, буд.34, буд.36;

м-н.6, буд. 2;м-н.9, буд. 1, буд. 2, буд. 2а, буд. 5.

Лозівчан просять терміново сплатити заборгованість.

4 коментарі

  1. Хай не триндять

    Верховний Суд в складі колегії суддів Касаційного цивільного суду, погоджуючись з позитивними для позивача рішеннями попередніх судових інстанцій, сформував позицію, згідно з якою ні Законом України “Про житлово-комунальні послуги”, ні іншими нормативно-правовими актами не передбачено право виконавця послуг припинити водопостачання в випадку несвоєчасної оплати споживачем наданих йому послуг.
    Обгрунтовуючи рішення, Верховний Суд зазначив, що відповідно до статті 1 зазначеного Закону, чинного на момент виникнення спірних правовідносин, комунальні послуги – результат господарської діяльності, спрямованої на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи в забезпеченні, зокрема, холодною водою та водовідведенням; виконавець – суб’єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальної послуги споживачу відповідно до умов договору. А ч. 3 ст. 16 цього ж Закону визначено, що комунальні послуги надаються споживачеві безперебійно, за окремими винятками, в число яких не віднесено наявність у споживачів заборгованості за надані послуги.

  2. >У багатоповерхівках працює спецбригада ДП «Лозоваводосервіс» з відключення боржників за допомогою запірного пристрою «CHOP 2008».

    На каком основании эти спецбригады ставят какие то устройства на собственность граждан?

    • А нет никаких оснований, просто выбиваете эту заглушку и всё. Вместо того чтобы отключить от услуги как сказано в законе, они придумывают велосипед. Ничего посмотрим как они будут начислять за тепло с 1 мая. У моего соседа договора с теплосетями нет, ему это “тепло” и нафиг не надо по таким ценам (при его пенсии в 1800 грн и отсутствии субсидии). Поэтому либо отключение ему тепла либо на халяву давать будут. Законных оснований для предоставления ему услуги тепла после 30 дней неоплаты нет.Только отключение. А отключать не дают. Поэтому швах.

  3. Реально кому либо заблокировали?