Лозівчани з “сахаліну” поскаржились меру, що з колодязів зникла вода +vd

27 вересня міський голова Сергій Степанов провів зустріч з мешканцями «сахаліну». Люди розповіли мерові, що усі їхні проблеми так чи інакше стосуються водопостачання.

Вони хочуть, аби на «сахаліні» знову запрацювали водорозбірні колонки. Для цього, пояснив директор КП «Лозоваводоканалом» Ільяс Калмуратов, людям треба масово укладати договори з підприємством. Щоправда, одна колонка, як виключення, вже скоро запрацює і без угод з комунальниками. Вона забезпечуватиме водою мешканців району «кірпічного» – це за «сахаліном». Там критично обміліли колодязі.

Відкриття колонки – тимчасове рішення. Надалі на «кірпічном» планують розробляти вже існуючу свердловину, повідомив мер. Зараз шукають її проект. Водночас Ільяс Калмуратов говорить, що свердловина, ймовірно, довго не пропрацює, бо під Лозовою немає промислових запасів води.

Найоптимальніший варіант – проводити центральне водопостачання. Для цього також необхідний спеціальний проект та більше 2 кілометрів трубопроводу. Гроші для них у місті планують віднайти наступного року.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}6BUehXONCTY{/youtube}