З піснею по життю: лозівський артист Валентин Перехрест відзначив ювілей

У Лозовій заслужений громадянин міста, викладач вищого коледжу мистецтв Валентин Якович Перехрест  23 квітня відзначив 70-річчя.

Ювіляр зустрів свято звично для себе – на сцені. Наголосив,словами, інколи, важко описати те, що можна сказати піснею.  Викладати вокал –  мрія військового артиста. І у 1992 році вона збулася.

 «Коли я приїхав у 91 році сюди (у Лозову), то тут вже відкрилася філія училища культури Харківського. Я один рік працював  у музичній школі №1, а потім вже у 92 році я перейшов до училища культури, і з тих пір і по сьогоднішній день працюю», – Валентин Перехрест, ювіляр, викладач Лозівського вищого коледжу мистецтв.

Головне у роботі з молоддю – наполегливість, наголосив викладач. І додав, за майже 30 років роботи виховав не одне покоління талановитих артистів.

 «Отримуєш задоволення від того, що твої студенти продовжують вивчати саме твою дисципліну  в консерваторії, потім вони стають артистами. Є і заслужений артист, мій випускник. Працюють у Харківському оперному театрі, у Маріїнському театрі », – Валентин Перехрест, ювіляр, викладач Лозівського вищого коледжу мистецтв.

Чи не найбільша гордість Валентина Яковича – його онука Руслана. Дівчина пішла по стопах дідуся, професійно займається вокалом та навчається у консерваторії.  Поздоровити заслуженого ювіляра прийшли колеги та  керівники міста.

 «За межами навіть України вже знають ваш трудовий колектив. Ви багато робите для мистецтва, для творчості  Лозівщини», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

«Дай бог Вам крепкого здоровья, чтобы  много еще было творческих планов и много было песен, в том числе – о Лозовой», – Тетяна Запорожець, начальник управління культури Лозівської міської ради.

 «Валентин, желаю тебе петь,чтобы голос  твой был на всю Украину. Дай тебе бог здоровья и всего самого-самого доброго», – Василь Чурилов, директор Лозівського вищого коледжу мистецтв.

Працівники та студенти  коледжу мистецтв також поздоровили з Днем народження  викладача навчального закладу  Людмилу Шугаєву. Подякували їй за виховання  талановитих молодих людей.

«Сказать, что это мой первый помощник во всех делах, в том числе вокальных – это мало что сказать. Действительно, я верю в Людмилу Владимировну.Верю, что она правильно  работу делает,  наше общее дело колледжное, и я думаю, что у нас все будет в порядке», – Василь Чурилов, директор Лозівського вищого коледжу мистецтв.

Винуватцям свята заспівали «Многая літа » та влаштували міні-концерт.