Садові товариства Лозівської тергромади платитимуть за землю на 90% менше

Рішення про надання садоводам пільги на рік прийняли депутати міськради на сесії 19 квітня.

Начальник  управління економіки Сергій Гранкін розповів, на території Лозівської тергромади близько 80 садових товариств, які займають понад 300 гектарів землі. Через прийняття пільги, міський бюджет за рік недоотримає близько 300 тисяч гривень.

«Першочергово, проектом рішення ми передбачали встановити 50% пільгу. За пропозицією комісії земельної, було запропоновано встановити 90% пільгу для того, щоб зменшити фінансове навантаження на людей соціально незахищених», – Сергій Гранкін, начальник управління економіки Лозівської міської ради.

Представниця одного з садових товариств розповіла, хоча їхні ділянки зареєстровані, як садові, однак люди саджають там лише городину. За словами жінки, за знижкою у сплаті податку на землю звернулися, бо для більшості з пенсіонерів  сплачувати близько 100 гривень на рік за людину за нинішньою ставкою – теж чимало. Попросили садівники також, щоб пільга діяла більше року.

Міський голова Сергій Зеленський запевнив, потреби садоводів врахують, однак фермерам та підприємцям, які отримують прибуток  з таких ділянок, не даватимуть можливості наживатися на людях.

 «Половина цих товариств садових оброблялися підприємцями, фермерами, підприємствами, звідки отримували незаконний прибуток. За ці землі ніхто не платив, а якщо платили, то платили 0,2 копійки. Це перше питання економічне, яке не має «одтягувати кишені» наших пенсіонерів », – Сергій Зеленський,  Лозівський міський голова.

Сергій Зеленський додав, активно працюють над тим, щоб до кінця року громада  отримала землі, які знаходяться за межами населених пунктів . Зараз ними розпоряджається держава.