Мешканці одного з колишніх гуртожитків на Лозівщині не можуть приватизувати житло +vd

Мешканка селища Краснопавлівка Тетяна Флякс живе у колишньому 5-поверховому гуртожитку. Вона займає кілька кімнат. Будівля вже давно не придатна до життя. Тут залишилися практично одні стіни, у під’їздах немає вікон, зате є п’яниці й наркомани, розповідає пані Тетяна. При цьому вона все одно хоче приватизувати своє єдине житло. Однак не може: технічної документації на будинок не існує.

Заступник Краснопавлівського селищного голови Віктор Пятенко розповів, що колишній гуртожиток колись належав заводу “Моноліт”. Коли підприємство перестало працювати, будинок передали на баланс у селищну раду, але без документів. Як так вийшло, Віктор Пятенко не знає. Говорить, це було за колишнього керівництва.

За словами посадовця, зараз на виготовлення техдокументації у селищної ради немає грошей, а за допомогою до районної чи державної влади вони не зверталися. Утім начебто планують.

Занедбаність будинку Віктор Пятенко пояснив, тим що не було грошей на ремонти – більшість мешканців заборгували за комунпослуги. Проте посадовець запевняє: селищна рада не покинула будівлю напризволяще. Тут йде капремонт покрівлі. М’яку міняють на сучасну, шатрову. Місцева влада зробила проект. Держава виділила гроші. На капремонт даху пішло 300 тисяч гривень. 15 з них — із селищного бюджету. Інших ремонтних робіт у будинку Краснопавлівська селищна рада поки не планує. Так повідомив Віктор Пятенко.

З приводу проблем колишньго гуртожитку ми звернулися і до керівників Лозівської районної державної адміністрації. Однак коментаря на камеру нам не дали. Заступник голови РДА Микола Боболєв пояснив це тим, що він може розказати тільки про глобальні проблеми, які стосуються цілого селища, а з приводу одного будинку  – це до Краснопавлівської ради.

Ірина Лєушканова

 

 

{youtube}1Bk7Fsu-69Y{/youtube}