У Лозовій директорів шкіл вчили організації харчування +vd

Представники департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації 13 листопада у Лозовій провели нараду з освітянами Лозівщини та сусідніх районів.

В організації харчування директори часто припускаються помилок. Спеціалісти департаменту зробили такий висновок після того, як протягом цього року побували майже у всіх школах області. Керівники неправильно оформлюють заявки на продукти, часто їх взагалі не фіксують на папері та не знають, як записати медичну сестру, котрої немає в штаті школи, і таке інше, пояснює головний спеціаліст департаменту Наталія Гончаренко.

Аби уникнути подібних огріхів, освітянам нагадали про закони та постанови, що регулюють годування учнів. Спеціалісти департаменту розповіли: перевіряти роботу їдалень та якість продуктів мають право батьки та школярі. Вони можуть входити до складу комісії громадського контролю.

Утім, й без висновків комісії зрозуміло, що харчування дітей – не ідеальне, говорить заступник Лозівського міського голови Юрій Петренко. Нагодувати молодшокласників фруктами, м’ясом, рибою та овочами на 5 гривень на день – важко. Назріла необхідність змінювати вартість обідів, зазначив лозівський віце-мер. Департамент освіти відповів, що вже подав клопотання до Кабінету Міністрів України, аби там переглянули норми харчування дітей, які затвердили ще у 2004 році.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}VSDUidfQL7Q{/youtube}