Нові автівки, більше медикаментів: мережу швидкої меддопомоги реформують +vd

З 1 січня 2013 року мережа швидкої медичної допомоги буде реформована. На Харківщині почне працювати центр екстреної меддопомоги. “Швидкі” всіх районів області об’єднаються.

Центр екстреної меддопомоги фінансуватиме область. Працівникам обіцяють нові автівки і більше медикаментів, говорить завідуючий відділенням швидкої меддопомоги Лозівської міськлікарні Андрій Пузирьов.

Як і раніше, зателефонувати у “швидку” можна буде за номером 103. Однак прийматимуть виклик у Харкові. Саме там буде єдина диспетчерська служба, куди надходитимуть усі виклики від мешканців Лозівщини та інших районів області. У диспетчерів та в “швидких” встановлять GPS – супутникові системи навігації. Так диспетчерська служба знатиме, де знаходяться автівки швидкої допомоги, і контролюватиме пересування машин. Завдяки цій системі “швидка” швидше доїжджатиме до хворого, запевняє головний лікар Лозівської райлікарні Іван Жовтий.

Якщо для лозівчан практично нічого не змінюється після реформування швидкої допомоги, то селяни  відчують покращення, говорить Андрій Пузирьов. За його словами, всі “швидкі” області співпрацюватимуть. Наприклад, лозівські працівники швидкої допомоги можуть поїхати на виклик не тільки у свій район, а й у найближчі, зокрема, Близнюківський, Первомайський, Барвінківський.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}9rWJ7-r2JD0{/youtube}