Лікарі Лозової закликають дорослих робити щеплення

Лозівські лікарі нагадують дорослим, що кожні 10 років роблять  щеплення проти дифтерії та правця, зараз прививають і проти гепатиту.

Хочеш зберегти здоров’я – роби щеплення, говорить  заступник директора з медичної частини Юлія Косик. Лікар зауважує, вакцинацію необхідно робити не тільки малечі, але й дорослим людям.

«Взрослые люди делают раз в 10 лет прививки против дифтерии и столбняка, так называемая АКДСка. Переносится она очень спокойно, хорошо. И, конечно же, сейчас вводят еще прививку против гепатита взрослым, потому что слишком много вирусных гепатитов на данный момент появилось, и, вот, желательно, конечно, делать прививку против гепатита», – переконує заступник директора з медичної частини Юлія Косик.

Зараз у Лозовій є всі вакцини, тому кожен, хто хоче, може зробити щеплення, зазначає Юлія Косик. Якщо людина не пам’ятає, чи робила вона щеплення, краще пройти повторну процедуру.

 «Совершенно не помнит,  болел ли он вот корью, к примеру, или он точно не знает, есть ли прививки у него или нет, то лучше же, конечно, привиться против кори, эпидпаротита и краснухи, потому что очень тяжело протекают заболевания у непривитых людей. Чаще бывают осложнения и они достаточно тяжелые», – говорить заступник директора з медичної частини Юлія Косик.

У вакцини бувають побічні дії, але це є нормальною реакцією організму, попереджає Юлія Косик. Вона говорить, перед процедурою лікар попереджає про можливі реакції та пояснює, щопотрібно робити в таких випадках.

«Допустим, повышение температуры на АКДС небольшое – это нормальная реакция на прививку, этого не надо бояться. На небольшое повышение, до 38 градусов, мы сразу объясняем, можнадать жаропонижающее и все. Если вдруг какая-то припухлось в месте введения есть, не нужно никаких компрессов ставить, только содовый компресс и все», – заступник директора з медичної частини Юлія Косик.

Також лікар розповідає, реакція організму залежить від країни виробництва вакцини. Так, індійське щеплення, що лякає багатьох людей, є просто більш ефективнішим, тому реакція організму на нього сильніша.

«Да, температура повышается,но в остальном – это на коклюшные анатоксин, он достаточно сильный, и он сильный иммунный ответ вызывает. Заболеть после АКДСКи индийской, ну, слава богу, практически невозможно», – заступник директора з медичної частини Юлія Косик.

Своєчасне щеплення допомагає не тільки зберегти здоров’я, а і попередити спалах інфекційних захворювань. Так, якщо б 95% українців зробили щеплення проти кору, інфекція б не розповсюдилася і не призвела до безлічі смертей.  Лікар попереджає, щеплення допомагає перенести захворювання легше, або зовсім не захворіти.  Натомість, людина без щеплення, захворіє з ймовірністю 99%, перенесе захворювання важче, а в деяких випадках людину може паралізувати. В особливо тяжких випадках відсутність щеплення може привести до смерті.

6 коментарів

  1. Брехливі страшилки. Мої діти і діти моїх знайомих, що не роблять щеплення, в один голос говорять що діти не боліють і добре розвиваються. А після отримання дози вакцини утворюеться черга з хворих дітей ,яким лікар замість діагноза ускладнення від вакцини ставить діагноз ОРЗ. І на основі хибного діагноза назначає антибіотики, які також дають ускладнення.

    • Аноніму невакцинованому.

      Так, через таких як ви і відроджуються хвороби, які були заблоковані багато років. Правильно, не вакцинуйтеся, бо вакцини від дурнів не існує, а коли захворієте на рідкісну хворобу, від якої треба було вакцинуватись, згадаєте свої слова та спробуєте вилікувати те, чого могло б і не бути. Хоча впевнена, що у вас є вакцинація по плану, бо ваші батьки були більш обачними, ніж ви.

      • Ці хвороби відроджуються в екрані телевізора, а потім плавно перетікають в мозги людей з відповідним строем психіки. Ці люди беруть своїх дітей і стають в чергу до лікаря. Лікар не говорячи про ускладнення, які можуть проявитись навіть через декілька років, вводить дозу яду і інфекцію (склад вакцини) Якщо ускладнення приведе до смерті, то видумають якусь рідкісну хворобу. А при температурі напишуть ОРЗ і назначать антибіотики. Коли дитина попадае в такий конвеер – шансів бути здоровим немае.

        • Вакцинированный

          Пещерный анахронизм, чтобы не сказать резче. Не болтайте ерундой, вакцинация спасла человечество от вымирания (хотя зря, наверное). Холера, тиф, корь, гепатит, оспа, этот перечень можно продолжать. Другое дело – это качество вакцин и стандарты, которые в наше время проверить сложно или невозможно. Вот с этим надо бороться, а с самой вакцинацией.

          • Вакцинации от холеры и тифа не было никогда и сейчас нет в календаре прививок. А вот туристы летают самолетами в Индию и другие страны, где от этих болезней умирают местные. Проблема в санитарно эпидемиологических условиях. Если например убрать канализацию и пить воду с открытого водоема, то при такой жаре в течении короткого промежутка времени начнутся эпидемии. И заверяю Вас никакие прививки не помогут т. к. в своем составе они содержат только яд и инфекцию. Кстати многие это понимают и тупо платят врачам за липовые справки. Это намного дешевле чем лечить ребенка от послепрививочных осложнений. Плюс главный бонус- ребенок будет здоров.

  2. У Юлии Косык во взгляде пустота. Такой взгляд характерен для людей, которые приносят много горя другим людям.