У Лозівській дитячий музичній школі провели андріївські вечорниці +vd.

Вареники та вечірній парубочий спів, ігри, конкурси і, звичайно, танці – основа андріївського свята. Цей вечір не став винятком. За традицією молоді дівчата збиралися у хаті одинокої господині та мали приготувати вечерю до приходу хлопців. 11 грудня учасники фольклорного ансамблю Лозівської дитячої музичної школи відтворили традиції, обряди та особливості життя українського народу.

Зазвичай, під час вечорниць, поки працювали та співали, не забували про головне – традиційну калиту. Це не просто обрядовий хліб, а ще й головна розвага свята. Готовий виріб господиня розподіляла між гостями на щастя та здоров’я. Для своїх вечорниць учні музичної школи також приготували справжню калиту.

Організатори впевнені, що таке ознайомлення з обрядами та прикметами  допоможе прищепити дітям любов до українського народу, мови, фольклору.

Присутнім батькам та небайдужим до мистецтва гостям дійство сподобалось: «Дякуємо вихователю і вчителю за таке веселе свято, і нам би хотілося, щоб частіше були такі свята, і ми будемо приходити, аплодувати, і хай наші діти вчаться, і будуть здорові, щасливі і багаті!»

Софія Гвоздєва

 

 

{youtube}HNSbi5Rfkzg{/youtube}