Лозівські школярі 1 вересня підуть до школи без форми

В Україні відмінили обов’язкову шкільну форму. Нововведення торкнулися і Лозової.

До нового навчального року Президент України підготував школярам сюрприз – у червні відмінив шкільну форму. Нововведення торкнулося і Лозової. Батьки зазначили, новими правилами задоволені. Відтепер не потрібно шукати шкільну форму або шити її на замовлення.

Батьки поділилися, бояться, що з відміною форми серед дітей почнеться цькування. Керівниця управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева розповіла, попри відміну шкільної форми діловий стиль залишиться, тому непорозумінь серед  дітей бути не повинно.

«Дрес-код школяра, на мою думку, ніхто не відміняв. Тобто, це має бути зручний одяг для дитини, чистий, саме головне, а все інше, школа теж, батьки і діти можуть обрати собі свій зовнішній вигляд, так, як вони будуть ходити. Це не повинні бути оголені плечі, блузки, які світяться і так далі. Тобто, діловий одяг. І до такого ділового одягу ми дітей повинні привчати з дитинства, тому що потім їм йти працювати і про цей же діловий одяг буде йти мова, в чому можна ходити, а в чому не можна», – начальниця управління освіти, молоді та спорту Лозівської міськради Вікторія Урванцева.

Вікторія Урванцева зазначила, кожен заклад на батьківських зборах може обговорити це питання, і вирішити залишати форму чи ні.

Ми зібрали інформацію у соц-мережах та дізналися, цьогоріч збори до школи лозівчанам обійшлися в середньому у 5-6 тисяч гривень. Відміна шкільної форми на ціну не вплинула, прокоментували батьки.