У Лозовій День Незалежності відзначили новим рекордом

24 серпня більше тисячі маленьких та дорослих мешканців Лозівської тергромади вдягли на святкування національний одяг.

Лозівчани та мешканці старостинськитх округів у День Незалежності у вишиванках традиційно пройшли урочистою ходою проспектом Перемоги до Палацу культури.

На площі для мешканців міста та району влаштували свято з ярмарком, концертом та смаколиками.

Лозівчани відзначали цілими родинами. Пан Олександр прийшов на гуляння разом з дружиною та молодшою донечкою. На свято надягнув сорочку, що вишила старша донька. Чоловік переконаний, головне багатство  України – діти.

Місцеві майстри та вмілі господарі показували і продавали товари, вирощені чи виготовлені власноруч.  Від молока, меду та винограду до ляльок, вишиванок та прикрас. Саме вишиті сорочки та сукні цікавили людей чи не найбільше.

Було чим зайнятися на святі і малечі. Для дітей влаштували конкурси, ігри.  Лозівська юнацька бібліотека запропонувала для хлопців та дівчат одразу кілька варіантів відпочинку – усе  на козацьку тематику.

Частували лозівчан на площі  короваями. Їх випікали майстрині старостинських округів тергомади. Підбили підсумки конкурсу – «Вишиваний бейбі-бум». Вітали мешканців міста та району керівники Лозівщини. Вони відзначили також кращих працівників різних організацій.