Лозівчанин замерзає у своїй квартирі +vd

Мешканець п’ятиповерхівки на 2 мікрорайоні Микола Ткаченко замерзає вдома. Чоловік став вимагати у комунальників тепла. Він непокоїться, що у холодній квартирі може застудитися. Бо навіть нежить для чоловіка з важко хворим серцем – серйозна загроза. Обігрівачі та ввімкнутий газ також протипоказані. Ті сушать повітря – і чоловік задихається.

Середня температура у цій квартирі – +12 за Цельсієм. Максимум — +16 градусів тепла, хоча має бути +22. Комунальники радять чоловікові утеплити стіни ззовні. Однак це не допоможе, вважає сусідка зверху Марина Паршукова. Вона так вже зробила, а тепліше не стало, бо батареї холодні.

Аби нагріти 5 квартир по стояку, треба усьому будинку дати більше тепла,  переконаний Микола Ткаченко. «Це й так вже зробили», – говорять комунальники. Начальник «Теплоенерго» Леонід Глоба телефоном запевнив, що проблема саме у квартирі Миколи Ткаченка. У ній губиться тепло через неутеплені балконні двері. З цієї версією Микола Ткаченко не згодний: балконні двері та вікно у нього металопластикові. Та й у сусідів зверху і знизу холоднеча.

Подібних загадкових стояків у Лозовій десятки. Причини поганого опалення різні,  говорить директор Житлової управляючої компанії Сергій Єршов. Усім, хто замерзає вдома, посадовець радить викликати комісію та складати акти-претензії. Тоді комунальники документально підтвердять, що знають про вашу біду, та й суди з актами можна виграти. Сергій Єршов повідомив, що кілька лозівчан від тепловиків навіть моральну шкоду отримали.

Анна Скрипник

 

{youtube}HGe86kdMN6s{/youtube}