Лозівчани, які не уклали декларацію, не зможуть лікуватися у стаціонарі

Лозівчани, які не уклали угоди з лікарями, вже з наступного року не зможуть потрапити до вузьких спеціалістів та отримати лікарняні.  

У Лозовій вже більше року підписують декларації з лікарями, однак досі є ті, хто цього не зробив. Медики наголосили, укладати угоди з сімейним лікарем необхідно. Лозівчани, які цього не зроблять, вже з наступного року не зможуть потрапити на прийом до вузьких спеціалістів, таких як хірурги, лори, невропатологи.

 «Для отримання медичної допомоги в повному обсязі, тобто видача лікарняних листків, видача направлень на здачу аналізів, виписка лікарських засобів згідно програми «Доступні ліки» та в подальшому направлення до вузьких спеціалістів, до стаціонару буде проводитися тільки за направленням сімейного лікаря, та безкоштовне обстеження», – Юлія Косик, заступник директора з медичної частини КНП «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Лозівчани, які вже заключили декларації з сімейниками розповіли, потрапити на прийом до медиків стало простіше – можна реєструватися через інтернет.

Юлія Косик розповіла, якщо ви не можете записатися до сімейного лікаря, бо прийом забитий на кілька днів наперед, можна зателефонувати лікарю особисто та домовитися про час візиту. Ви можете звернутися і до іншого медика, але за умови, якщо ваш лікар відсутній.

 «При зверненні в реєстратуру, якщо ваш сімейний лікар на даний час відсутній, чи в відпустці, чи захворів, то реєстратура направить до того сімейного лікаря, який є на даний час. У якого, можливо, менше по запису, або поза прийомом», –  Юлія Косик, заступник директора з медичної частини КНП «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Зараз декларації з сімейними лікарями підписали близько 70% лозівчан.