Три варіанти поділу Харківської області: з ким буде Лозівщина?

Лозівщина може залишитись самостійною, а може увійти до складу Первомайщини.

Можливі варіанти поділу області обговорили 27 вересня у Харкові. Своїми думками ділилися експерти з питань децентралізації, представники Міністерства розвитку громад та територій, а також керівники тергромад і голови місцевих рад.

Лозова у складі Первомайщини

За планами Міністерства розвитку громад та територій України (колишнього Мінрегіону) на Харківщині потрібно з 27 районів створити 4 повіти. Лозівщину, а також Первомайський, Кегичівський, Зачепилівський, Красноградський, Сахновщинський та Близнюківський райони пропонують об’єднати у Первомайський повіт.

Лозівщина приєднає до себе 4 райони

Центр політико-правових реформ пропонує створити шість повітів. Вони пропонують Лозівщину  залишити центром повіту та приєднати до неї ще 4 райони – Близнюківський, Сахновщинський, Кегичівський і Первомайський.

Лозівщина приєднає до себе 3 райони

Керівники Харківщини пропонують створити 7 повітів.  Серед них Лозівський – до його складу пропонують включити також Близнюківський, Барвінківський і Первомайський райони.

 

На круглому столі підтримали пропозицію обласної робочої групи – поділити Харківщину на сім повітів. Саме такий варіант планують взяти за основу до моменту, поки остаточно визначаться і створять  проект, який і подадуть на розгляд Міністерства розвитку громад та територій.

У грудні мають пройти ще одні збори з приводу нового поділу Харківщини. Остаточну експертну думку Харківської області врахують під час підготовки проекту закону щодо адміністративно-територіального устрою України. Його розроблятимуть наприкінці цього року.

Інформація та інфографіка з сайту «Слобідський Край».

 

3 коментарі

  1. Задніпровська Т.М.'

    Жителі с.Велика Комишуваха Барвінківського району обурені щодо приєднання району до Лозівського повіту. Які історичні , соціально-економічні та географічні показники нас можуть пов’язувати?Відстань між районами 67 км. А від нашого села_70 км по бездоріжжю пішки ,т.я автобусний зв’язок відсутній (жодного рейсового автобуса),жд зв’язок відсутній. До м.Ізюм між районами 45 км ,а від нашого села 25 км, 6 рейсів автобуса в один напрямок та 6 на зворотний. Історично вже десятки років м.Ізюм є нашим центром , де ми отримуємо як медичне так І інші послуги завдяки зручності транспортного зв’зку. Приєднання до Лозівського повіту є загрозою для погіршення надання різного виду послуг для місцевого населення Вважаємо ,що обговорення треба проводити не у кабінеті , а на виїзді ,на місцевому рівні.

  2. остап роботизований

    Ой, просльозився!
    Які послуги для місцевого населення? Берете смартфон, набираєте відповідний номер, наприклад персійного фонду, прикладаєте смартфон до гаманця і пенсія уже в гаманці, аналогічно й з медициною, головне до хворого місця прикласти. Так що не нагнітайне зі своєю Комишувахою, без Вас маштабних клопіт вдосталь.

  3. Гы Гы. МалЭнький наивный кибернЭтик. Выйдешь на пенсию, походишь по кабинетам и узнаешь что к чему прикладывать, смартперс к фону или смартфон к персиям. Без бумаШки ты букашка.