Лозова Первомайського району? Керівники міста прокоментували поділ області

На сторінці у Фейсбук Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко виклав фото ідеального, на його думку, поділу Харківської області.  Замість 27 лише 4 райони з центрами у Харкові, Ізюмі, Куп’янську та Первомайському. Секретар Лозівської міської ради Сергій Коба розповів, про розподіл поки знають тільки з інтернету  і  пояснити, як і що буде, не можуть.

«Абсолютно немає порозуміння,  які будуть функції укрупнених районів. Тобто, або це буде структура перфектів, які будуть тільки з юридичного боку контролювати ради ОТГ, які будуть приймати свої рішення, або це буде структура така, як зараз єсть райдержадміністрація, але тільки буде… її повноваження будуть розповсюджуватись на кілька адміністративних центрів. Сказати конкретно, як буде, що буде ми не можемо принципі, тому що ми цього поділу ще не бачили. Як це буде, коли це буде, і в якому вигляді ми не розуміємо, ми не бачили, нам ніхто не розказував», – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

Той варіант, за яким центр району визначили в Первомайському, Сергій Коба назвав незрозумілим та незручним.

«Мешканцям Сахновщини до Первомайського добратися взагалі ніяк. Тобто, який може бути, якщо тут у нас є сполучення – і автомобільне і залізничне, то до Первомайського їм доїхати навіть дороги немає ніякої. Тобто, їм все одно прийдеться їхати через Лозову. Схожа ситуація і з Красноградом. Якщо у нас з Лозовою є залізничне сполучення, є автомобільний шлях, то там також не зрозуміло, як туди їхати. Ну, Близнюки ми взагалі не рахуємо, тому що вони у нас під боком», – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

Лозівська міська рада боротиметься з цією ситуацією.

«Ми будемо звертатися до Міністерства регіонального розвитку, щоб, по-перше, нам роз’яснили, в якому вигляді це все буде відбуватися. І по-друге, щоб врахували інтереси мешканців не тільки Лозової, а і Близнюків, і Сахновщини, Краснограду при формуванні цих районів», – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

Один коментар

  1. Достали покращення

    Первомайск, это самое, что ни есть заходустье с парой деревянных ларьков вдоль дороги. Если это случится – на более додчивом пацнском языке называется, что Лозовчан (извиняюсь) отпустят. У того, кто это придумал, наверное бабушка в Пераомайчке живёт или свет…