У Лозовій урочисто провели на службу 20 строковиків

Вперше за останні 5 років влаштували свято для майбутніх солдатів. 20 новобранців офіційно вітали 4 жовтня у актовій залі військкомату.

Микола Туманов – майбутній солдат. Його та ще 19 новобранців офіційно проводжали до армії. Молодик зазначив, армія дисциплінує його, та навчить новому.

«Я иду в армию для того, чтобы поменяться. Я люблю какие-то перемены, и, я думаю, армия – это подходящий момент», – Микола Туманов, строковик.

Підтримати хлопця прийшла мама Світлана. Жінка хвилювалася, бо вперше відпускала рідного сина так далеко.

«Провожаю сыночка, сегодня узнаю, куда его будут забирать. Сопутствие ему тоже хочу дать на дальнейшее. Ну, как говорится, научится там дисциплине, уважению, сдержанности», – Світлана Туманова, мати строковика.

Вітали майбутніх армійців військові та керівники Лозівщини.

Завітав підтримати новобранців і Ігор Павленко –  солдат, який вже повернувся додому. Він запевнив, в армії немає нічого страшного, головне дослухатися до  керівників військових та виконувати правила.

«Отслужил срочку, пришел домой. Служить там не сложно, наоборот даже, мне понравилось. Обеспечение: кормят хорошо, одевают, дедовщины немає в армії вообще, її запретили. Телефоны на руках тоже, но, правда, интернет там погано ловить», – Ігор Павленко, солдат.

Військовий комісар Артем Требесов сказав, все більше хлопців намагаються «відкосити» від армії. Підполковник пояснив це тим, що більшість мешканців досі бояться потрапити до зони бойових  дій, і не розуміють, що це можливо лише за умови згоди солдата.

«Призивників на данний час у нас сьогодні було 20 чоловік, а планове завдання в цілому на місто Лозова та Лозівський район 61 призивник. Призив буде тривати до 30 грудня,  ще будемо викликати до військкоматів та направляти в подальшому до військ. Це майже всі хлопці, які сьогодні прийшли, це майже всі ті, які самі прийшли без виклику, чи за викликом військового комісаріату», – Артем Требесов, військовий комісар Лозівського об’єднаного міського військового комісаріату.

Служба для хлопців розпочалась 7 жовтня.