На свято Хрещення священики закликають відвідати храми +vd

Православні готуються до свята Хрещення Господнього, або як його ще називають – Богоявлення. Воно відбудеться завтра, 19 січня.  У цей день у храмах служать літургії і освячують воду.

Свято Хрещення Господнього — одне із найдавніших свят християнської церкви. За Біблією, Христос прийняв  хрещення у водах Іордану. Хрестив Його там Іоан. Коли Ісус виходив з води, над ним розкрились небеса, Святий Дух у вигляді голуба спустився на нього. А з неба пролунав голос Бога: «Це Син Мій улюблений у якому все моє благовоління». З тих пір усі християни приймають святе хрещення через занурення в воду.

Після хрещення Ісуса почали святити воду, кропити нею своє помешкання, пити натщесерце при хворобах чи нападах злих сил. Освячену воду можна розбавити звичайною –  і та теж набуде цілющих властивостей. Зберігати воду слід в окремому місті, краще поряд з домашнім іконостасом. Як пояснює священик Петро-Павлівського храму отець Петро, ця вода не псується впродовж декількох років і в цьому є знамення Ісуса Христа.

Останнім часом 19 січня у день Хрещення з’явилася традиція купатися у водоймах, але, як говорять священники, не купанням перевіряється віра — набагато важливіше бути на святковій літургії. Богослужіння та освячення води відбудуться в усіх храмах нашого міста

Катерина Рукавиця

 

{youtube}nwUd7SUA1Bs{/youtube}