Частину мешканців будинку 12А на лозівській вулиці Дикого хочуть виселяти +vd

Комунальники подали позов до суду, бо люди не платять квартплату — навіть після капітальних ремонтів у їхньому будинку.

Мешканка колишнього гуртожитку по Дикого, 12А Наталя Онишко, як і більшість її сусідів, заборгувала комунальникам більше 10 тисяч гривень. Жінка переконує, що люди не платять, бо нічим і ні за що.

Мешканці скаржилася на сирість у кімнатах. Комунальники на це зважили: у 2011 році перестелили дах, а восени 2012-го замінили каналізацію.

Однак за роки без ремонтів будівля встигла перетворитися на руїни. Поки  нечистоти стікали під підлогу людям, та прогнила. По фундаменту, а згодом і по стінах пішли тріщини. Через це у кімнатах холодно. Доводиться грітися від електричних приладів.

Наталя Онишко говорить, що люди не хочуть за власний кошт усувати пошкодження. Тим більше, що за електрику разом з іншими платежами за 2 кімнати вони мають плати по 600-700 гривень. Вважають, що це дорого.

Однак директор ЖУКа Сергій Єршов говорить, що без цих проплат довести будинок до ладу не вдасться. На тутешні ремонти вже витратили біля півтори сотні тисяч гривень. Гроші довелось взяти із розрахунків мешканців інших будинків. На 2013 рік комунальники більше не планують великих ремонтів на Дикого,12А. Будуть здійснювати лише поточне обслуговування.

Більш того, неплатників, у яких немає дітей, будуть відселяти. Коли і куди, Сергій Єршов поки не знає.

Людей ця новина засмучує, але не лякає. Вони переконані, що гіршого житла для них вже не знайдуть.  Адже, як говорять у відділі обліку житла та управління комунальною власністю Лозівської міської ради, у будинок 12А на Дикого і черговики селитися не хочуть.

Анна Скрипник

 

{youtube}H9uCiQ6g9Fk{/youtube}