На Лозівщині у садках, школах та лікарнях перевірять пожежну безпеку

Першим перевірили Лозівський вищий коледж мистецтв. 7 грудня у закладі знайшли чимало порушень.

У коледжі відсутня пожежна сигналізація, були питання до застарілих вогнегасників, схем евакуації та вказівників.

Аби виправити усі недоліки та убезпечити будівлю, де студенти не лише навчаються, а й живуть, потрібно 2 мільйони гривень. Проект на встановлення сигналізації  виготовили ще минулоріч, зараз його направили до області. Кошти на забезпечення пожежної безпеки можуть виділити з нового року, розповів директор коледжу Василь Чурилов.

Про безпеку студентів та викладачів у закладі не забували, запевнив керівник. Виділити кошти на протипожежні заходи просили неодноразово. З цим питанням звертались до керівників області. Однак, грошей на сигналізацію та усе необхідне постійно не вистачало. Усе через те, що цю будівлю передали коледжу у 2016 році, і тоді вона потребувала термінових ремонтів. Останні кілька років у коледжі замінили покрівлю, оновили систему теплопостачання, цьогоріч – водопостачання та каналізацію.

Василь Чурилов пообіцяв,усі недоліки виправлять та зроблять усе можливе, аби діти та працівники були у безпеці.

Загалом усі заклади освіти, культури, медицини, соціальної сфери Лозівщини, де масово збираються люди, з 11 грудня перевірятимуть пожежні інспектори. Про це повідомили на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 грудня. Пожежні назвали основні порушення, які виявляли раніше.

«Основні порушення, які є на території нашого району – це порушення капітального характеру, які потребують великих матеріальних затрат: пожежна сигналізація, блискавкозахист, обробка дерев’яних конструкцій вогнезахисними розчинами, зовнішнє та внутрішнє протипожежне водопостачання», – Олег Кирилович, головний інспектор Лозівського районного відділу ГУ ДСНС.

Лозівський міськголова Сергій Зеленський попросив  рятувальників перевірити стан пожежної безпеки і у приватних кафе, магазинах,розважальних центрах та готелях.  Мер порекомендував не робити поблажок жодному закладу.

 

Один коментар

  1. Да ну на…
    Для начала пусть проверят самих “пожежных испекторив”, которые столько лет типа ничего не видели и все соответствовало. По поводу школ и других учебных заведений. Так они финансируются из бюджетов. Пусть знающие скажут, сколько сейчас стоит один огнетушитель, его периодическая поверка и “перезарядка”. По системе сигнализации – отдельная тема. Там один проект обойдется дороже, чем вся богадельня вместе с самим Чуриловым -), а с расходниками и работой по монтажу, лучше промолчать.
    А вообще все будет как всегда. Пройдутся, напишут акты, дадут срок на устранение, виновные застрахуются в “аккредитованной” страховой компании, ответственные официально уплатят штраф и будут жить дальше.