Лозівські правоохоронці не вважають кримінальною пожежу на Дем’яна Бідного +vd

Пожежа у будинку на вулиці Дем’яна Бідного сталася 23 січня. У ній загинула 75-річна лозівчнака.

Сусіди вчасно помітили дим, що йшов з хати, та викликали пожежних. Ті встигли вберегти будинок. Рятувальники можуть з впевненістю назвати орієнтовний час займання. За словами начальника Лозівського райуправління МНС Володимира Тертишного, воно виникло з 7 до 9 години ранку.

У будинку вигоріла лише одна кімната. В якій і жила старенька. Бабусю знайшли вже мертвою. Остаточну причину пожежі рятувальники поки не готові назвати. Наразі діляться припущеннями: вогонь занесли ззовні, бо у кімнаті начебто не було приладів, які могли спричинити пожежу.

Рятувальники стверджують, що жінка намагалась вийти з кімнати. Про це свідчить розташування її тіла. Невістка Олена, яка доглядала за загиблою, переконувала пожежних, що бабусю ніколи не зачиняли. А сусіди запевняли, що у бабусі були хворі ноги. Вона вже давно не виходила надвір.

Рятувальників насторожило звалище речей під дверима кімнати, де загинула бабуся. Звідки вони там з’явилися не відомо. На підлозі опинилися речі з вішалки, що була поруч, переконують правоохоронці. Їх могли збити під час гасіння. Міліціянти наразі не підтверджують версію про кримінальний характер пожежі. За результатами судово-медичної експертизи на тілі старенької не було слідів насилля. Утім остаточні обставини пожежі і рятувальники, і міліціянти зможуть назвати лише на початку лютого.

Анна Скрипник

 

{youtube}pWgxZ_kMc3k{/youtube}