У Царедарівці Лозівського району обрали кращих читців +vd

25 січня у селі пройшов фінал конкурсу акторської майстерності та художнього читання. У ньому взяли участь учні місцевої школи. Красномовці змагалися у 3 вікових категоріях: початківець, кадет та юніор.

У першій частині змагання 9 школярів читали вірші на різні теми. Глядачів найбільше розчулили поезії про материнську любов. Щиро, зі сльозами на очах про неньчину відданість розповів Іван Негер. У вірші йшлося про стареньку матір, яка переїхала жити з села у місто до сина і стала йому непотрібною.

Наступні учасники теж піднімали болючі теми: голодомор, Чорнобиль, забута Україна і заморені її таланти. Це все навіювало на глядачів сум, змінити його на радість вдалося Златі Савіній. Її виступи судді назвали сонячними.

Виступи дітей оцінювали представники освіти, культури та бізнесу. Серд них була навіть фіналістка всеукраїнського телешоу «Народна зірка» Марія Горобцова. Про конкурс у Царедарівці дівчина дізналась від знайомих і радо відгукнулась. На думку читців, вона була найдобрішою суддею, бо ставила усім «п’ятірки». Натомість вчитель з 30-річним стажем і поетеса Ольга Терещенко була вимогливішою. Вона переконана, що найбільшою помилкою учасників був прискорений темп читання та надмірне жестикулювання.

У завершальному, 3 відділенні конкурсу учасники читали твори у різних жанрах. Стилі та теми вони обирали жеребкуванням. До останнього ім’я переможця було загадкою. Його, окрім суддів, визначали ще й глядачі. Тому всі з нетерпінням чекали результатів змагання і слухали наживо пісні Марії Горобцової. Дівчина влаштувала невеличкий благодійний концерт. Під час нього назбирали 540 гривень на лікування онкохворих дітей.

Потому оголосили переможців. Найталановитішими красномовцем цього року став Іван Негер. Він отримав приз у 500 гривень. Ці гроші родина переможця передала хворим на рак діткам. Ще один подарунок чекав на Даниіла Іванова. Його нагородили благодійники.

Анна Скрипник

 

{youtube}ZrOZ1FrlKJI{/youtube}