Лозівські шляховики і КП “Парк” планують більше заробляти +vd

Заробити максимум. Таке завдання стоїть перед лозівськими комунальними підприємствами, зокрема, “Парк” та “Шляхова ремонтно-будівельна дільниця”. Цього року у бюджеті грошей обмаль, якими будуть субвенції з держави і коли вони прийдуть, поки точно невідомо, тож парківці і шляховики планують максимально розвивати госпрозрахункову діяльність. Про це вони розповіли під час наради керівників комунальних підприємств 1 лютого, коли відзвітували про діяльність у минулому році.

Майже на 5 мільйонів гривень виконали робіт лозівські шляховики за минулий рік, повідомив керівник Шляхової ремонтно-будівельної дільниці Сергій Шамрай. Найо’бємніші замовлення — ремонти доріг. Коштом міського бюджету шляховики міняли багнюку на щебінь на двох вулицях у приватному секторі — на Фрунзе і на 9 травня, капітально ремонтували Кооперативну та клали латки по місту. За державні гроші 5-сантиметровим шаром асфальту ШРБД перекривало ділянки на центральних вулицях Лозової.

За роботу шляховиків лозівський та державний бюджети заплатили близько 1,5 мільйона гривень. Зовсім трохи менше — майже 1 мільйон 300 тисяч — ШРБД заробило так званими госпрозрахунковими операціями. Дільниця давала в оренду техніку, продавала асфальтобетон власного виробництва, робила дороги на приватні замовлення. Ця діяльність дозволила удвічі скоротити збитки підприємства — до 300 тисяч гривень.

Яким буде обсяг дорожніх ремонтів, ШРБД відзвітує, коли буде знати розмір бюджетних субвенцій, сказав Сергій Шамрай. З планів на 2013 рік він повідомив, що шляховики і далі розвиватимуть госпрозрахункову діяльність.

Госпрозрахунок був одним з ключових моментів і у доповіді директора КП “Парк” Олександра Полякова. Його підприємство минулоріч заробило таким чином 77 тисяч гривень. Половину — тим, що здавало в оренду техніку, ще половину — продажем дров.

Протягом 2012 року КП “Парк” висадило на вулицях і у парках міста близько 600 дерев і 8000 квітів, відзвітував його директор. Спиляти ж довелося десь під півтори тисячі сухих і аварійних дерев. Саме їх пускали на дрова для продажу людям. Цьогоріч стовбури збираються використовувати ефективніше. КП “Парк” із січня призначений муніципальним виконавцем ритуальних послуг і виготовлятиме, окрім дошки й бруса, труни і хрести.

Дендропарк “Дружба” парківці цього року планують повністю закрити для автотранспорту шлагбаумами і почистити дерева від сухих гілок. У “Перемозі”працівники “Парку” збираються відновити клумби. В обидва ці місця відпочинку хочуть закликати підприємців — щоб ті годували і розважали відвідувачів. Перший віце-мер Лозової Володимир Денисенко заразом доручив відновити у парку “Перемоги” туалет.

Валерія Гецко

 

{youtube}SZfmxv0qg0Q{/youtube}