Уперше як гості: у лозівській міліції провели незвичну екскурсію +vd

Одинадцятеро підлітків 13 лютого вперше прийшли до Лозівського міськвідділу міліції як гості, а не як порушники. Усі вони скоїли злочини легкої та середньої важкості і отримали вироки з відкладенням покарання. Якщо протягом року хлопці ні у що не вплутаються, судимість погасять.

За спостереженням міліціянтів, ці підлітки краще розуміють зміст екскурсії, ніж звичайні школярі: багато з того, що тут розповідають, вони відчули на собі.

Правоохоронці застерігають не лише від злочинів, а й від правопорушень. Наприклад, паління чи розпиття алкоголю у громадських місцях. Навіть це може зіпсувати хлопцям випробувальний термін. А судимість, попереджає оперуповноважений Микола Гаврилов, не дозволить їм у подальшому збудувати кар’єру.

Попри особливість екскурсії, вона не обмежується лекцією та ізолятором тимчасового тримання. Хлопцям показують міліцейські спецзасоби і навіть  зброю.

Обов’язкова частина екскурсії — штрафмайданчик, аби підлітки уважніше вели себе на дорозі, і автозак — щоб не хотілося у ньому кататися. Наостанок хлопцям показують небо у клітинку у дворі ізолятора. На тутешньому свіжому повітрі затримані гуляють лише годину на добу. Зайти сюди погодилися не всі екскурсанти.

Представники соцслужб та кримінально-виконавчої інспекції, які вперше влаштували підопічним таку профілактику, сподіваються, що вона матиме результат. 

Майже усі підлітки, які стоять на обліку у кримінально-виконавчій інспекції, говорить її представник Ангеліна Вікторова, – або з неповних сімей, або з неблагополучних, або сироти. Однак, за спостереженнями правоохоронців, 90% таких хлопців, які пройшли через вирок і випробувальний термін, більше не скоюють злочини.

Валерія Гецко

 

{youtube}Yls53nT_Ips{/youtube}