Свято української музики пройшло у Лозівській дитячій школі мистецтв +vd

Концерт відбувся 13 лютого. Його підготували учні та викладачі фортепіанного відділу ЛДШМ №1.

Близько години зі сцени лунали добре відомі українські твори. Організатори концерту не влаштовували конкурсних змагань, а лише надали дітям можливість висловити зі сцени любов до рідної музики. За словами Нінель Сороки, викладача фортепіанного відділу ЛДШМ №1, змусити полюбити українську музику неможливо. Можна лише поділитися своєю любов’ю.

Почали концерт наймолодші артисти – учні початкових класів. За роялем глядачі побачили не лише солістів. Твори українських композиторів, у тому числі і сучасних, виконали також фортепіанні ансамблі. За словами учнів школи мистецтв, грати удвох завжди легше, бо відчуваєш підтримку товариша.

Своїм виступом вразила учениця ЛДШМ №1 Діана Комісаренко. У школі мистецтв дівчина навчається грі на фортепіано та співу. Діана вже брала участь у всеукраїнських вокальних телепроектах. Її прониклива пісня про матір стала справжньою родзинкою концерту.

За словами організаторів та учасників концерту, подібні свята підіймають настрій та надають музикантам впевненості для участі у подальших конкурсах. На згадку про свято української музики учні та викладачі Лозівської дитячої школи мистецтв зробили фото на пам’ять.

Олена Коваленко

{youtube}MYLhwf8XZcE{/youtube}