Лозівські учні повторювали дорожні правила у грі “Світлофорія” +vd

18 лютого у Лозівському навчально-виховному комплексі №10 провели змагання «Мандри в країну дорожніх знаків Світлофорія». Захід придумав та організував випускник Лозівського училища культури і мистецтв Максим Тополенко. Хлопець говорить, що ставив собі за мету навчити дітей почуватися безпечно на дорозі.

В ігрових змаганнях взяли участь вихованці 4-Б класу. Діти розділилися на дві команди – «Мисливці за удачею» та «Максимум». Школярі вгадували дорожні знаки, складали їх, як пазли, змагалися у перегонах.

Дітям активно допомагали ведучі. Відкривали для малечі нові знаки та правила. За

переконанням заступника директора навчального закладу Людмили Шевченко, набуті у грі знання залишаться в дитячих головах надовго.

Відповіді школярів оцінювали досвідчені правоохоронці. Інспектор Лозівського відділення ДАІ Андрій Михеєвський говорить, що одразу відгукнувся на запрошення студенту ЛУКіМУ. Переконаний: школярів треба більше вчити дорожнім законам. ДАІшник навів статистику аварій з пішоходами на Лозівщині: у минулому році їх було 11, 7 – за участю дітей.

За помилки на ігровій дорозі правоохоронці учасників змагання не карали. Були до них поблажливими. І попри лідерство однієї з команд, переможцями назвали усіх учасників. Ведучі нагородили їх подарунками.

Анна Скрипник

{youtube}1YoIk9AKSC4{/youtube}