У День захисника Вітчизни лозівські ветерани згадували велич їхньої армії +vd

22 лютого на Меморіалі Слави влаштували невеличкий мітинг. Там були представники міської ради та ветеранських організацій. Ведучі нагадали присутнім, під час яких війн та трагедій чоловікам доводилось боронити Україну і сусідні держави. На честь захисників до вічного вогню поклали квіти.

Для ветеранів, що прийшли на мітинг, 23 лютого подвійне свято. Цього ж дня відзначають 95 річницю створення Червоної армії. Голова районної ради ветеранів Олена Столяренко говорить, що не слід забувати подвиг, на який колись зважились фронтовики. Наскільки страшними були події Великої Вітчизняної війни, вона знає від рідного батька.

Живі свідки війни із захопленням говорять про незбориму силу радянської армії. Напередодні 70 річниці визволення Лозової вони шкодують, що їхні онуки не матимуть військової підготовки. Чули: цієї осені українських юнаків планують в останнє призвати на строкову службу.

Проте Олена Столярнеко, вже як обласний депутат, переконана, що хлопці й раніше не встигали отримати належні військові знання. Тепер же юнак, який сам вирішить обрати контракту службу, буде зацікавлений стати висококласним спеціалістом.

 

Анна Скрипник

{youtube}2QVeRBVnYJc{/youtube}