Фестиваль гітаристів відбувся у Лозівській дитячій музичній школі +vd

«Чарівний звук гітари» – саме так назвали фестиваль, який відбувся 27 лютого в актовій залі Лозівської дитячої музичної школи. У стінах навчального закладу зібралися юні музиканти Лозової, Панютиного, Близнюків та Краснопавлівки. За словами Поліни Калмикової, директора Лозівської дитячої музичної школи, основна мета фестивалю – довести, що гітара чарівна і у дитячих руках.

Близько години соло-гітаристи та ансамблі виконували твори відомих світових композиторів. Конкурсних змагань організатори свята не влаштовували. Тож конкуренції юні музиканти не відчували. Лозівські гітаристи Даніїл Бондаренко та Владислав Роговий навіть зізналися, що не проти зіграти у ансамблі з вихованцями Краснопавлівської музичної школи. Ідея зіграти разом з лозівчанами припала до душі і краснопавлівським гітаристам.

На думку педагогів, подібні заходи необхідні їхнім учням. Діти отримують купу вражень від подібних свят, а також обмінюються досвідом. 

Загалом глядачі побачили 23 виступи юних гітаристів. Твір під назвою «Токката», який виконав лозівчанин Євгеній Гаращук, став гідним завершенням концерту.

«Мій твір досить складний, я доклав чимало зусиль, коли вчив його. Гадаю, що мій виступ запам’ятається глядачам», – говорить Євгеній. 

Усі учасники фестивалю отримали грамоти від Лозівського міського відділу освіти. На згадку про свято учні та педагоги зробили кілька світлин.

Олена Коваленко

 

{youtube}-kHhRvcCfwY{/youtube}