Лозова купила новий сміттєвіз +vd

Ввечері 6 березня він своїм ходом приїхав з Харкова. За кермом сиділи працівники комунального підприємства “Еко-Сан”, яке займається вивезенням сміття.

Дистанцію від Харкова до Лозової новий лозівський сміттєвіз подолав за 2,5 години. Його не налякала навіть розбита траса, говорить водій. Для автомобілю цей шлях став першими сотнями пробігу.

В “Еко-Сані” вже є дві подібні машини, але ця трохи модифікована, тому дещо краща, кажуть його співробітники.

“Характеристики — дизель, економічний, пресує добре. Трошки треба буде дещо переробити, передивитися, і ми запустимо його у роботу”, – розповідає журналістам головний механік підприємства Андрій Степанов прямо на в’їзді до міста.

Головна економія, яку дасть новий сміттєвіз, – пальне. Для цієї машини воно обходитиметься удвічі дешевше, ніж для старих машин.
Новий сміттєвіз коштує близько 400 тисяч гривень. Однак Лозова заплатила значно менше.

“Зараз всі заходи йдуть за програмою співфінансування. Тому із загальної вартості автомобілю — місцевий бюджет теж брав участь у розмірі 26 тисяч гривень”, – повідомив начальник управління ЖКГ та будівництва Лозівської міськради Сергій Костюк.

Як повідомили в “Еко-Сані”, на лінію цей автомобіль виведуть десь за тиждень. Нове авто не збільшить парк сміттєвозів, а тільки оновить, говорять у підприємстві. Одна з 8 спецмашин давно чекає на списання. Новий сміттєвіз працюватиме замість нього. Машину довірять одному з найкращих водіїв — Миколі Скотенянському.

Валерія Гецко

 

{youtube}E43NTvlpiqw{/youtube}