Лозівськи учні змагалися, хто краще читає Шевченка +vd

У Лозовій пройшов фестиваль-конкурс «Шевченковими шляхами». Учні міських шкіл читали твори Тараса Шевченка, змагаючись в ораторському мистецтві. Конкурс відбувся у загальноосвітній школі №11.

Шевченківські читання в Лозовій проходять вже третій рік поспіль. Їх організовує відділ освіти Лозівської міської ради. Цього року у фестивалі взяли участь понад 20 учнів віком від 10 до 17 років. Усіх конкурсантів поділили на три вікові групи. Кожна з таких груп отримала свого прихильника.

«Для мене це найстарша група. Тому що тут вже є драматургія творів Шевченка. Тут вже є мистецьке виконання», – ділиться враженнями Лариса Шапко, голова журі.

Зі сцени конкурсанти читали вірші Шевченка та розповіді про Кобзаря. Учні декламували переважно великі твори, але переконують, що виступати з ними було не важко.

Натомість батьки конкурсантів дуже хвилювались. Тетяна Мохарєва, мама учасниці і заступник директора колегіуму №2, переконує, що такі переживання не зрівняти ні з чим.

«Кожний раз, коли виступають мої діти, це отак на мить серце завмирає. І потім вже відпускає тоді, коли вже ота її посмішка, отой її погляд, що усе добре, у нас все вдалося», –  говорить вона.

Триразовий переможець конкурсу Даніїл Просяник має свій рецепт спокою. Щоб не було хвилювань і виступ був найкращім, він розпочав підготовку з літа.

Підсумки конкурсу журі підбивали за балами. У кожній віковій групі були свої призери. Але журі оголосили ще й загальних переможців конкурсу. Ними виявилися три дівчини: Наталія Мохарєва, Анастасія Тихомирова та Катерина Хандохіна. Усіх конкурсантів нагородили дипломами за активну участь та солодкими призами.

Анна Красноперова

 

{youtube}e0_9ep5zJms{/youtube}