У Лозовій подорожчає тариф на вивезення сміття +vd

Про це повідомив директор комунального підприємства “Еко-Сан” Володимир Селезньов. У середньому для всіх категорій споживачів ціна збільшиться приблизно на 30%.

За вивезення сміття лозівчани щомісяця не доплачують 13%. За минулий рік сума боргу сягнула майже 175 тисяч гривень. Це довело до банкрутства комунальне підприємство “Комсервіс” – попередника “Еко-Сану”, говорить директор обох КП Володимир Селезньов. Добило ж “Комсервіс” те, що за 3 роки дії тарифу на вивезення сміття вартість його складових подорожчала.
“Ціна на дизпаливо зросла з моменту розрахунку тарифу у 2010 році на 40%. Скраплений газ (на підприємстві з 8 автомобілів 6 працюють на скрапленому газі) — підвищилась на 75,4%”, – на нараді керівників комунальних підприємств повідомив пан Селезньов.
“Комсервіс” ліквідували, замість нього створили “Еко-Сан”. Щоб нове підприємство так само не збанкрутувало, його керівництво посилить боротьбу з боржниками, удосконалить облік споживачів і підвищить тариф, сказав Володимир Селезньов. Ціна на вивезення сміття збільшиться як для населення, так і для організацій з підприємцями.
“Для населення тариф буде щомісячний на одну людину, планово, 4,73 грн. Це багатоквартирні будинки з усіма зручностями. З газовим опаленням — 5,14 грн. З опаленням на твердому паливі — 5,39 грн.”, – оголосив попередні цифри директор КП “Еко-Сан”.
У підприємстві розробили ще 2 нові тарифи. Їх обов’язково платитимуть усі лозівчани. Це вивезення великогабаритного сміття та ремонтних відходів — 39 та 15 копійок на місяць за людину відповідно. Керівник “Еко-Сану” пояснює, що старі меблі та будівельне сміття неможливо вивозити звичайним сміттєвозом, тому і потрібний окремий тариф.
Усі нові ціни проходять остаточну перевірку у Києві, в інспекції по цінах, повідомив директор “Еко-Сану”. На підприємстві сподіваються, що у Лозовій тарифи встигнуть затвердити наприкінці березня, і тоді вже у квітні вони почнуть діяти.
Валерія Гецко

 

{youtube}uXiYARbeQes{/youtube}