Делегати з Японії досліджували здоров’я лозівських дітей +vd

Іноземні гості у Лозовій. Японці приїхали дослідити здоров’я наших дітей, які народилися після аварії в Чорнобилі. Ця цікавість викликана тим, що два року тому Японія пережила схожу трагедію у Фукусімі.

 «Наших друзів із Японії цікавить, що чекає Японію через 26-27 років після Фукусіми», – розповідає Тетяна Андрусенко, голова жіночого ГО «Надія».

Японці питали у школярів переважно про головний біль, запаморочення та слабкість. Але діти не скаржились на самопочуття. Як говорить Тетяна Андрусенко, супровідник японських гостей в Україні, це дуже здивувало її та делегатів.

«Здоров’я ваших дітей не порівняти. Я б сама не повірила, поки оце анкетування не провели і дітей не побачили і не запитали. От чесне слово, я б не повірила», – ділиться враженнями пані Тетяна.

Більше про самопочуття лозівських учнів японці дізнались через анонімні анкети, які заповнювали діти. Саме такий вид опитування запропонував Лозівський відділ освіти. Гості назвали це більш інформативним, ніж просте спілкування. В подяку за відповіді японці залишили школярам пам’ятні подарунки.

Анна Красноперова

 

{youtube}2JoMN-bg2EA{/youtube}