Молоток як останній аргумент: у Лозовій двоє чоловіків отримали покарання за напади +vd

Двоє сусідів із селища Краснопавлівка давно не ладнали між собою. Але якось у вересні 2012 року один з них звинуватив іншого, що той спустив колеса на його велосипеді. Сварка переросла у бійку вже у їхньому спільному тамбурі. Несправедливо звинувачений так розлютився, що виніс з квартири молоток і вдарив ним ненависного сусіду. Лише вчасне втручання медиків врятувало тому життя, розповідає старший прокурор Валерій Науменко. А нестриманий сусіда потрапив на лаву підсудних.

“На даний момент справа розглянула лозівським міськрайонним судом, винесений вирок. Звинувачений у справі є пенсіонером, раніше не засуджений, характеризується позитивно, і, за цих обставин, суд визнав за можливе не позбавляти його волі і застосувати умовну міру покарання”, – розповідає старший прокурор.

Чоловік отримав 5 років ув’язнення з відтермінуванням на 2 роки. Якщо за цей час він не порушить закон, то уникне тюрми.

Як згадує свою другу справу з молотком старший прокурор Валерій Науменко, вона є сумішшю горілки і ревнощів. 42-річний лозівчанин після довгого і просякнутого алкоголем дня, коли скінчилася випивка, пішов за добавкою. Вдома залишилися його жінка та друг. Коли повернувся, чоловік знайшов їх у спальні. Він схопив молоток і вдарив вже колишнього друга по голові. Ховатися від правосуддя не став.

“Він вийшов з дому, як пояснив у суді, закурив і вже сам розумів — він раніше неодноразово був засуджений, знав, чим це загрожує, — пішов до міліції, написав явку із зізнанням, що постраждалому спричинив удари молотком, – розповідає Валерій Науменко. – Він взагалі думав, що вбив його”.

Постраждалий вижив, а ревнивець отримав свій шостий термін — 5 років позбавлення волі. До цього він відсидів у тюрмах в сумі близько 20 років і провів за ґратами половину життя.

Валерія Гецко

 

{youtube}GJ7TMMZSYWQ{/youtube}