Лозівчани стали менше довіряти один одному +vd

Лозівчанка Людмила Іванівна згадує минулі роки. Вона розповідає, що раніше люди були відкритішими та їм можна було довіряти. Зараз же, як говорить Людмила Іванівна, можна довіритись хіба що тварині.

«Тому що ось цей кіт і взагалі тварини — вони розуміють доброту. Ось зрівняти навіть з людиною – це велика різниця зараз», – говорить Людмила Іванівна.

Згідно опитування на сайті телеканалу “Сігма”, найбільше лозівчани довіряють членам родини.

«Люди живуть серед родичів, народжуються у це коло. Звичайно, з родичами взаємодіють кожен день. І вони вже знають і можуть навіть іноді передбачити модель поведінки родичів в тій чи іній ситуації», – коментує цю ситуацію практичний психолог Ірина Хрисанфова.

Практичний психолог пояснює, що саме рідні люди ще змалечку формують наше ставлення до оточуючих. Стосунки у родині є прикладом, як діти повинні поводити себе з людьми. Але бувають випадки, коли людина сама формує своє ставлення до знайомих. Це виникає з власного досвіду. Лозівчанка Любов розповідає, що втратила довіру у людей після їхніх поганих вчинків.

«Зараз дуже багато непорядних людей. Дуже багато. І довіряти важко стало комусь. Кожен посміхається, в душу залазить. А на справді такі капості можуть зробити, що вже просто втратила довіру», – говорить пані Любов.

Коли людина стверджує, що втратила довіру до оточуючих – це перша ознака самотності, говорить Ірина Хрисанфова. Найперше вона радить довіряти самому собі, аби жити без остраху та в ладу зі світом. Тільки з вірою у себе і у людей ми зможемо проявити себе та досягти великих висот, запевняє практичний психолог.

Анна Красноперова

 

{youtube}JM3YI_V_rVg{/youtube}