9 травня лозівчани вчились вальсувати +vd

Друга частина вечірнього святкування 9 травня почалась о 18 годині концертом «Від воєнних доріг до мирного неба!» Його підготували колективи Лозівського училища культури і мистецтв та Палацу культури. Ведучі також пропонували глядачам виступити на сцені. Для лозівчан організували танцювальний конкурс «Травневий вальс».

Усі бажаючі могли стати в пару з досвідченими танцівниками та позмагатися за приз. На підготовку учасникам давали менше півгодини. Потім вони виходили на сцену. Пару-переможницю глядачі визначали оплесками. Найбільше лозівчанам сподобалися Любов Курінна та Вадим Тряпіцин. Другими обрали Євгена Пєтухова та Інну Спічак. А третіми стали Аліна Могильченко і Руслан Кушнірчук. Трійка переможців отримала сувеніри.

Хореограф Інна Спічак говорить, що конкурс вальсу потрібний Лозовій з двох причин. По-перше, лозівчани вже розучилися вальсувати, а по-друге, пари виступали під фронтові пісні, які звучали наживо і зігрівали душу ветеранам.

Коли стемніло, на площі Леніна запалили Зірку пам’яті зі свічок. Кожна знаменувала 1 день війни.  Довкола вогняної зірки зібралися кілька десятків бажаючих сфотографуватися. Утім вже за 20 хвилин увагу людей відволік святковий феєрверк.

Анна Скрипник

 

{youtube}iPxEb8WrAl8{/youtube}