У Лозовій мешканці Південної відремонтували пам’ятник воїну-визволителю +vd

До травневих свят мешканці колишнього військового містечка, що на вулиці Південній, навели зразковий лад у подвір’ях своїх багатоповерхівок. Зібрали гроші і зробили ігровий дитячий майданчик біля одного з будинків. А головне власноруч відремонтували пам’ятник воїну-визволителю, що знаходиться на території колишньої військової частини.

Цей монумент не типовий. У кінці 50-тих його виготовила колишня 36 військова залізнична бригада, яка розташовувалася у нашому місті. Як розповідає військовий у відставці Микола Стрєльчук, ескіз монумента зробив старшина першої роти. Самі солдати варили арматуру, самі ж заливали її бетоном.

Цікаво, що обличчя пам’ятника копіювали з реальної людини, з солдата, який служив у частині. Обирали «обличчя» на своєрідному конкурсі краси. Проголосували за москвича Корнєєва.

Територія біля пам’ятника колись була улюбленим місцем відпочинку військових. Тут був фонтан і навіть відкритий басейн. Після того, як військову частину звідси забрали, все розвалилось, монумент понівечили. Навести лад на території відпочинку та відновити пам’ятник вирішили пенсіонери. Вони зібрали гроші на матеріали. Будівельники та залізничники допомогли їм з технікою та піском. А працювали всім миром – і старі, і молоді.

Інна Воробйова

 

{youtube}IBwgMoh7Kn0{/youtube}