Лозівський молокозавод через аварію скинув неочищені стоки +vd

Стоки Лозівського молокозаводу потрапили у зливову каналізацію, звідти — у балку, яка тягнеться через село Катеринівка Лозівського району, і далі у річку Бритай.

Через забруднений стоками струмок тривогу підняли катеринівчани. Вони звернулися до місцевої влади, Держслужби з надзвичайних ситуацій та журналістів. За словами людей, брудна і смердюча вода з’явилася у струмку ще півтора тижні тому, але пік викидів припав на 17-18 травня, коли пройшов великий дощ.

Сьогодні, 20 травня, у ситуації розбиралася комісія з техногенно-екологічної безпеки (КТЕБ) Лозівської райдержадміністрації.

“Стався порив між двома колодязями на території молокозаводу: між колодязем скидання технологічних стоків у каналізацію […] і колодязем зливової каналізації. Це зливові води, води дощові, які йшли у балку. […] Одразу хочу всіх заспокоїти, що, слава Богу, ситуація не переросла у яку-небудь надзвичайну”, – на засіданні КТЕБ прокометував перший заступник голови Лозівської райдержадміністрації Олександр Жидков.

Зараз протікання труби на молокозаводі усунули, повідомив комісії директор підприємства Юрій Зименков. Наслідки аварії комісія вирішила оцінити на місці. Держсанслужба має взяти проби води у забруднених водоймах.

КТЕБ направить інформацію про інцидент до прокуратури та екологічної інспекції Харківщини, а також звернеться до засновників підприємства “Лозівський молокозавод” з рекомендацією модернізувати стічні системи.

Слідкуйте за розвитком ситуації з повідомлень на нашому сайті.

Валерія Гецко

 

{youtube}EdAa3ei1vME{/youtube}