У Лозовій на честь Дня міста провели парад дитячих візочків та карапузячі перегони +vd

Народні гуляння до Дня визволення і Дня народження Лозової, який відзначається 16 вересня, цього року перенесли на вихідний — 14 вересня. Свято відкрили найменші городяни.

На перший у місті парад прикрашених візочків біля Палацу культури зібралися кількадесят родин. Вони і дитячий транспорт прикрасили, і самі костюми вдягли.

Багато мам і тат оздобили візочки великими штучними квітами й кольоровими кульками. Одразу декілька малюків одягли у національний одяг, а їхні візки прикрасили соняхами, національним прапором, рушниками й віночками.

Особливо виділялися королівська родина і надзвичайні служби: юний міліціянт Єгор приїхав у машині з блималками і наручниками, а майбутній головний лікар Катерина — з бинтами, рукавичками і шприцем.

Колона візочків проходить навколо фонтану до площі біля Палацу культури. Тут спонсори роздають учасникам параду призи, а учні музичних шкіл міста дарують їм пісню.

У цей час за Палацем розгортається боротьба не на жарт — тут ідуть карапузячі перегони. Головні умови — вік до півтора року, бігти тільки на карачках і без підштовхувань від мами. Більшість малюків і їхніх мам продемонстрували неабияку волю до перемоги: дорослі торохтіли ключами, підманювали карапузів телефонами, повзали разом з ними, і малята зрештою доходили до фінішу.

Усі учасники перегонів отримали призи (набори дитячого харчування і косметики), а переможці — ще й грамоти.

Валерія Гецко

 

{youtube}FbVXzevR708{/youtube}